У перші місяці життя діти більшу частину часу спати, при цьому їм не заважає спати шум, а тому заснути вони можуть в будь-якому місці. Молоді батьки часто переживають, чи можна дитині спати в колясці? Для цього потрібно розібратися у всіх перевагах і недоліках такого відпочинку.

Правильне положення спини

Для формування хребта і правильної постави у немовляти, йому потрібно спати тільки на твердій поверхні. У такому положенні мінімізується шанси розвитку сколіозу. Саме тому до півроку потрібно підготувати спеціальну люльку з жорстким матрацом.

У комплектації до колясок Верді вже йде відповідний матрац, ширина якого не більше 2 см. У такій колисці дитина зможе прийняти правильне положення і насолоджуватися сновидіннями.

Архив: Коляска Verdi Eliz 3 в 1 (люлька, прогулочная, автокресло ...

Варто дитині спати в колясці?

Перші місяці дитина практично завжди спить в колясці, ритмічні похитування швидко заколисують його. Новонароджений зможе виспатися навіть в русі. А ось підростаючи, він вже не зможе повноцінно виспатися при похитування. Тому педіатри рекомендують організовувати прогулянку таким чином, щоб після засипання зупинити коляску і дати дитині виспатися на свіжому повітрі.

У міру дорослішання малюка варто підлаштовувати графік таким чином, щоб малюк спав удома, а під час прогулянки вивчав навколишній світ.

Коляска Верди Фио – купить в Ростове-на-Дону, цена 6 000 руб ...

Може використовувати люлька замість ліжечка?

У перші місяці життя дитини, батьки вважають що можна обійтися люлькою. Хоча виробники й зробили їх максимально комфортними, проте для нічного сну їх використовувати не рекомендується через низку особливостей:

Дно люльки зазвичай округлої форми, а тому колиска НЕ ​​буде стійкою. Через цього не буде зручною для тривалого сну.

У колисці високі борти, призначені для захисту від вітру і протягу під час прогулянки. Але в домашніх умовах вони перешкоджають нормальній циркуляції повітря.

Ретельно очистити люльку після кожної прогулянки не буде можливості, а тому на оббивці залишаться частинки пилу, якій дитині доведеться дихати всю ніч.

Якщо ж ваша дитина любить засинати саме в колисці, то варто просто заколисати його в колясці, а вже потім перенести акуратно в ліжечко.

Зрозуміло сьогодні великий вибір якісних колясок. Вони мають продуману форму і покликані забезпечити максимальний комфорт при прогулянках дитині з перших днів життя. Однак, для тривалого сну люльки використовувати виробники дитячих товарів і педіатри не рекомендують.